Händer mycket på våren

Våren är en underbar tid. Orrarna kuttrar på myrarna och göken gal för fullt. En högdräktig älgko syns ofta på vår betesmark och en rådjursget likaså med stor mage.
Tog med mig hundarna en regnig kväll i veckan och satte mig i kanten vid av en av de myrar som brukar få besök av spelsugna orrtuppar. Knappt hade jag satt mig innan jag såg en liten älgtjur smyga undan i tron att han var osedd. Sen började det kuttra på myren. Det riktigt kokade. Regnet strilade ner men vad gör det?
Vilken energikick att sitta därute och bara njuta. När jag sen reste mig upp för att gå hemåt med hundarna så började orrtuppar lätta från granarna runt omkring, den ena efter den andra. Den kvällen gjorde resten av veckan.

Vinna

Inte bara jag som lyssnade spänt…

Hoppas få njuta av orrspelen ett bra tag framöver. Ett härligt sätt att ladda batterierna på under en intensiv vår. Veckan avslutas dessutom med att familjen utökas med en liten fyrbent…