Första träffen

Idag har vi haft besök av samtliga fyra valpar för en första träff. De är nu 11,5 veckor. Lite tidigt kanske men då både fågeljakt och älgjakten i norr startar inom kort så valde vi att ha en första träff nu istället. Vi var här hemma på gården och höll till nere på våra betesmarker. Regnet öste ner större delen av de stunder vi var ute men det finns ju inga dåliga kläder…..

samlingsbild

Hela gänget. Stort tack för att ni kom!

Johan och Jara

Johan och Jara

Så kul att få se valparna och se hur mycket de både vuxit och utvecklats på dessa veckor!
Några grundläggande moment körde vi såsom inkallning, stanna kvar och linförighet utifrån deras ålder. Vi hann även med att kika på deras spontanapportering, vilket samtliga är. Kul!
Måste säga att vi var imponerade av att se att alla valparna kom på inkallning med olika svårighetsgrad! Så kul att se hur bra ni jobbar med dem både med att korrigera och att berömma med rätt tajming. Glada valpar som söker kontakt och lyssnar på er är min behållning för dagen.
Valparna är fortfarande små och mycket unga men ni har verkligen börjat rätt!

Linda och Vinna

Linda och Vinna

Självklart avslutades dagen med rejält valpbus där även mamma Vinna och Jaga 4,5 månader fick vara med och röja. Morfar Jackson nu 11,5 år ville vara med på ett hörn men främst för att se till att få del av godislagren i fickorna. Med ålderns rätt så talade han om för valparna att bita i någon annan och gott att se att de lyssnade på hans lite väl snälla signaler.

bus

Bus med mamma Vinna

Ivar, Jaga Jackson

Godis i sikte! Ivar, Jaga och Jackson

Stort tack för att ni kom! Misstänker att både ni och valparna är rätt så trötta efter alla intryck.  Vi ses igen i oktober.
Fortsätt som ni börjat och växla miljöer och moment de få minuter ni tränar.
Dom ska ju vara valpar större delen av dygnet. Sist men inte minst:
Glöm inte berömmet :-)
Vill ni så är vi mer än gärna ett bollplank och stöttar så gott vi kan, det är bara ett telefonsamtal bort och dörren står alltid öppen.
Njut nu av era goa valpar! Den här tiden går så fort.