Valparna är fem månader

Efter ett långt långt uppehåll av utebliven uppdatering så tar vi oss i kragen  gällande hemsidan. Valparna har precis passerat fem månader och idag var de här på en andra träningsträff alla fyra. Jösses vad de vuxit och så härliga individer som börjar komma fram.

valpgrop
Tre av fyra valpar ska på sin första utställning inom kort så vi började dagen med lite utställningsträning. Att få sin valp att prydligt trava blir en av flera uppgifter framöver:-)

Vi körde ett första blodspår för samtliga, en hel del träning på stoppkommandot, inkallning och en början på apporteringen. Lilla Jaga som är tio veckor äldre än “valparna” fick följa med som testobjekt och mamma Vinna som störning.

Nu är de bara fem månader och det jag är gladast över är att alla fyra är otroligt tillgängliga, glada och supersociala valpar. De har kommit olika långt och som tur är finns det lite att träna på:-)

Hampus och Vinna

Vinna & Hampus

Samtliga fyra är ganska mjuka och lätta individer men med mycket fart och motor på ett par håll som det gäller att få styr på redan nu och alla är på god väg. Det glädjer mig att se hur engagerade ni alla är för att göra rätt och ni har fin koll på er hund.

Huntingbrownes Jacco m husse

Min far & Jacco

Lilla Jara är den i kullen som kommit längst. När de är så här unga vill det till att göra rätt för att det inte skall bli bakslag och jag bara måste få lyfta på hatten för Johan som fixat den balansgången utan att gå för snabbt fram. En inte helt enkel uppgift. Så fint du arbetar med henne med enkla medel. Du har den klart mjukaste i kullen och jag insåg snabbt att jag satt ribban för lågt med dagens aktiviteter. Fortsätt så:-)
För övriga inklusive mig själv med Jaga gäller det att fila lite mer på bland annat stoppet…men vi kommer snart ikapp er Johan:-)

Huntingbrownes Jara m husse

Johan & Jara

Kia m Huntingbrownes J- Ivar

Kia & Ivar

Jingla m matte

Linda & Jingla

 

Jag hoppas att ni alla fått med er lite tips på vägen att träna vidare på och ni vet att vi bara är ett telefonsamtal bort som bollplank:-)

Ser fram emot att följa dessa goa valpar. Stort tack för att ni kom!

Jara och Annika

Lite gos med “gammelmatte”

jakt Jaga och Jara

att jagas av Jaga kräver sin fart:-)

korvgrillning

Korvgrillning med trötta hundar i ett underbart höstväder