Valpar väntas i början på april

Våran härliga tik SEUCH SEJCH Niemiapajan Vinna Browne är parad med J SEUCH Bicados Conrad. valpar väntas i början på april.

Conrad

J SEUCH Bicados Conrad

SEUCH SEJCH Niemiapajan Vinna Browne

 

Conrad är en mycket trevlig hane som hade boende hemma hos oss vid parningen. Trevlig mot både andra hundar och supergo med våra barn. Han var med mig på kontoret och trots löptik hemma och allt nytt tog han det hela med ro. Conrad används såklart i praktisk jakt av husse både på älg och fågel uppe i norr där dom bor. Han är välmeriterad på jaktprov, en härlig jaktlust och fin dresserbarhet.
En riktigt go hane jag själv skulle kunna tänka mig att äga.

Vinna används även hon praktiskt på såväl fågel, älg och rådjur. En mycket duktig apportör och eftersökshund dessutom. En mjuk tik med stor jaktlust och stor viltfinnarförmåga. En kämpe att ha med ut i skogen. Precis som sin pappa är hon välmeriterad och jag har fört fram både henne och hennes pappa till Svensk jaktchampion. Hon står högt i kurs hos barnen hemma med sitt oerhört sociala goa sätt och vilja att vara till lags. Hennes pappa Jackson som idag är 14 år tilldelades för ett par år sedan Svenska kennelklubbens bruksavelspris. Ett pris som är ett erkännande åt hundar som visat sig vara goda nedärvare och har haft stor betydelse för aveln av goda bruksdjur.

Parningen uppfyller Svenska Vorstehklubbens avelsmål och kullen är Vinnas andra kull. Ur förra kullen är samtliga friröntgade med HDA, en jaktprovsmeriterad uppfyller Vorstehklubbens avelsmål. Samtliga är viltspårsmeriterade, varav två viltspårchampion.

Med denna kombination förväntar vi oss sunda, trevliga hundar med allsidiga jaktegenskaper. Vi säljer endast våra valpar till ett hem som erbjuder jakt som en stor del av livet så att dom får använda de egenskaper de avlats för.