Niemiapajans Vilja och Vinna Browne åtta i fältbetyg

Puh, vilken vecka!
En vecka som började med utställning och arbetshelg i Helsingborg och avslutades på Gotland med jaktprov.

En go liten kämpe, J SEUCH Niemiapajans Vinna Browne

En go liten kämpe efter avslutat jaktprov, J SEUCH Niemiapajans Vinna Browne

Vinna var med mig i Helsingborg i helgen då jag arbetade på sydskånska kennelklubbens utställning i Sofiero.
Vinna var också anmäld till utställningen och blev BIR m CACIB.
Totalt fem kleiner var anmälda och två av dem fick ck, Vinna och Münsterhusets Tikka.
Tikka fick sitt sista cert och blev 2:a bästa tik efter Vinna. Bara jaktprovet kvar för Robin Morgan som äger denna tik…..
Domare denna dag: Britt-Marie Dornell

Jaktprov på Långtora och Gotland

Jag hade sedan länge planerat in en resa till Gotland för att delta på jaktprovet som Vorstehklubben Gotland anordnar. Fick i sista minuten möjlighet till en plats på ett särskilt prov på Långtora samma vecka, ett ställe jag aldrig besökt tidigare.
Sagt och gjort, hem från Sofiero på söndag natt och vidare till Långtora på tisdag morgon klockan 04.00.

Fältbetyg 8 för Niemiapajans

Vilken dag. Kenneth Sundvall dömde och nio hundar skulle bedömas i UKL, ÖKL och EKL.
Jag var mycket nöjd med Vinnas sök, utmärkt fart, vidd och reviering i tilltalande stil var bedömningen. En mycket trött hund avslutade dagen med en fin fågeltagning efter långt löparbete. Hon var också helt lugn vid fällning och apport. Hon hade även en fågltagning redan på morgonen efter bara ett par minuters släpp.

Ett flertal duktiga hundar deltog denna dag, bland annat ytterligare avkommor efter vår Jackson, Contramarkens Hatjo som tyvärr ej gick till pris samt Niemiapajans Vilja.
Det blev en oförglömlig dag. Vinnas helsyster Vilja lyckades få ett förstapris med åtta i fält denna dag. Vilja blev i och med sitt förstapris även svensk uställningschampion även hon.
Stort grattis till hennes ägare Agneta Aldor som fått sin första utställningschampion samt sitt första förstapris i öppenklass. Jag gläds med er!

Vinna då, ja lilla Vinna fick även hon ett förstapris med åtta i fält. Vinna hade sedan förra året redan ett förstapris i öppenklass med fältbetyg 7 och fick nu sitt andra och en biljett till elitklassen.

vilja-o-vinna

Jouko Silvola, Niemiapajans kennel

Vill med detta gratulera Jouko och Inkkeri Silvola som inom loppet av en månad fått två svenska utställningschampion i sin första kull. Tre av fem kullsyskon är nu jaktprovsmeriterade varav två stycken nu återfinns i elitklass. Kullen blir tre år i början på oktober.
Grattis och tack för denna härliga jakthund!
Jag känner mig också mycket stolt som ägare till Vinnas och Viljas far, Jackson.

Gotland

Resan fortsatte från Långtora till Gotland för jaktprovsstart i elitklass. Vilka marker! Enbart vilda fasaner och rapphöns på makalöst fina marker. Vinna hade i sitt släpp på morgonen stånd på hare med full respekt samt stöt på hare med full respekt. Partnern hittade långt ut i marken den största rapphönskullen jag sett, två , tre kullar som förmodligen gått ihop till en
30-50 stycken rapphöns lättade i omgångar.
Men värmen blev lite för mycket och orken fanns inte riktigt denna dag som inleddes med ett mycket fint sök. Vinna var med hela dan men fick inte till det denna dag. Svåra fåglar som sprang undan och en trött trött hund.
En rapphönskull gick upp framför näsan det sista som hände och Vinna och partnern satt lugnt kvar.
Även Contramarkens Hatjo var med men en stor rapphönskull blev lite för mycket denna dag tyvärr. Men en mycket trevlig hane att se in action.

Hemma igen och nu ser vi fram emot mer jakt. Fasanerna är också lovliga snart och det blir nog något mer jaktprov under hösten….