Stort grattis!

vilja o Vinna Niemiapajan

Systrarna Niemiapajan. Stort grattis Agneta och Vilja!

Ett stort grattis till Vinnas helsyster Vilja och hennes ägare Agneta Aldor som igår gick jaktprov med Vilja. Tiken återfinns ju nu i elitklass och dagen slutade med fältbetyg åtta på detta särskilda prov som dömdes av Kjell Alinger i Knut-Husby.
Stort grattis Agneta och stort stort grattis till Niemiapajans kennel, Jouko Silvola i Finland!
Denna kull blir tre år om knappt två veckor och kullen var jaktmogen mycket tidigt.
Jag gläds otroligt med er och är mycket stolt hanhundsägare som fått bidra på ett litet hörn till härliga avkommor och jakthundar.

Ett kort kort jaktprov för Vinna….:-)

Vår egen helg…ja vad ska man säga mer än att jag med ett leende konstaterar att det finns jaktlust i våra hundar och det är ju bra…Jag hade anmält Vinna till jaktprov i lördags och fått lottat till första släpp. Det bär sig inte bättre än att Vinna och partnern bara ett tjugotal meter ifrån bilarna börjar smyga på en löpande rapphönskull som tar till vingarna. Både Vinnas partner och Vinna är ju jättelugna med flyende vilt. Men lite konkurrens gjorde susen. En frejdig eftergång på cirka 20-30 meter avslutade dagens jaktprov efter sisådär 30 sekunder. Bara att åka tre timmar hemåt igen…för att istället gå ut med bössan ihop med familjen istället.
Det uppvägde lätt en skitdag på jaktprov…
fallt vilt