Valpar

Valpar 2017!

Kontakta oss gärna om ni har frågor eller planerar att skaffa en jaktkompis. Vi säljer endast till hem som erbjuder hunden ett liv med jakt.

 

 

Besöka valpkullen

Valparna växer upp i hemmet hos oss med allt vad det innebär, barn, ljud av maskiner, hundar och katter mm
Som valpköpare är det förståeligt att man vill se de små underverken. Dock är det viktigt att tik och valpar får lugn och ro och endast omges av familj och kända ansikten så den första månaden tillåts inga besök alls från utomstående. Men de sista veckorna är man självklart välkommen att besöka oss. För att få köpa valp hos oss vill vi även att man besöker oss innan och vi förbehåller oss rätten att säga nej då rätt hem är viktigt för att ge valpen alla chanser att få en bra start.

Träningsträffar

Självklart följer vi upp valparna med träningsträffar, den första i ganska i ganska tidig ålder för att träna lydnad och säkerställa att man är på rätt väg med lydnad och senare apportering. För de som önskar delta på fältträning brukar vi anordna ett tillfälle även med det samt möjlighet att prova på viltspårträning. Skulle intresse finnas för att testa hur ett jaktprov går till anordnar vi gärna vatten och spår på sensommaren samt ett fältprov på hösten.

Höftledsröntgen

Kleiner münsterländer är en frisk ras generellt och det är viktigt att den fortsätter vara det. För oss är det viktigt att följa upp valparna både jaktligt, hälsomässigt samt säkerställa att de blir mentalt trevliga individer. Vi önskar också att de höftledsröntgas vid 18 månader. När det gäller höftleder är det en sund ras med ett fåtal höftledsfel per år men det är viktigt att så många unghundar som möjligt röntgas för att kunna lita på statistiken och att snabbt kunna upptäcka om trenden skulle förändras.

Vinna

Vinna

novemberjakt på fasan