Valparna växer så det knakar!

Igår blev valparna sex veckor. Dom är numera också registrerade på SKK och finns på riktigt:-) Hera, Hilma, Holly, Helix, Hero, Harry
Dom mår alldeles förträffligt och har utvecklats till små härliga individer. Så kul att se. Vinna har varit en fantastisk mamma och skött om dom. Dom äter numera uppblött torrfoder flera gånger per dag och Vinna har successivt börjat vänja av dom från att dia.
Huntingbrownes Hero

Valpar väntas i början på april

Våran härliga tik SEUCH SEJCH Niemiapajan Vinna Browne är parad med J SEUCH Bicados Conrad. valpar väntas i början på april.

Conrad

J SEUCH Bicados Conrad

SEUCH SEJCH Niemiapajan Vinna Browne

 

Conrad är en mycket trevlig hane som hade boende hemma hos oss vid parningen. Trevlig mot både andra hundar och supergo med våra barn. Han var med mig på kontoret och trots löptik hemma och allt nytt tog han det hela med ro. Conrad används såklart i praktisk jakt av husse både på älg och fågel uppe i norr där dom bor. Han är välmeriterad på jaktprov, en härlig jaktlust och fin dresserbarhet.
En riktigt go hane jag själv skulle kunna tänka mig att äga.

Vinna används även hon praktiskt på såväl fågel, älg och rådjur. En mycket duktig apportör och eftersökshund dessutom. En mjuk tik med stor jaktlust och stor viltfinnarförmåga. En kämpe att ha med ut i skogen. Precis som sin pappa är hon välmeriterad och jag har fört fram både henne och hennes pappa till Svensk jaktchampion. Hon står högt i kurs hos barnen hemma med sitt oerhört sociala goa sätt och vilja att vara till lags. Continue reading

Huntingbrownes J-kull

Höftledsröntgen, viltspårchampion, jaktprovsmeriterad….

Det var länge sen vi uppdaterade sidan med information om Vinnas första valpkull som tyska hanen Isko vom Brockhauser Esch är far till.
Kullen blir två år i maj och det är en riktigt trevlig kull med härlig mentalitet, stor arbetsglädje, jaktlust och lätta att arbeta med. Rapporterna från valpköparna är positiva.

Continue reading

Grattis Huntingbrownes J-Ivar!

Ivar blev först ut i kullen att klara anlagsklassen i viltspårprov.
Jättegrattis till matte Kia Apell! Bra jobbat!
Till sommaren är ett viltspårprov inbokat för hela kullen så ett och och annat viltspår lär det bli för oss samtliga framöver:-)
Foto: Kia Apell

ivar

 

Våren den är härlig!

Familjen som tillbringat ett par veckor på vårt livs resa i Florida lämnade den 30 gradiga värmen och hoppades på att möta en varm vår här hemma… Vi kom hem till ett kylslaget Sverige där sista snöflingan ej ännu fallit. Men nu börjar vårkvällarna bli mindre kylslagna och orrspelen på myrarna hörs varje morgon och kväll på hundpromenaderna. Igår kom så äntligen Dogbiken fram. Kunde inte låta bli att prova Jaga en kort sväng för att se hur det fungerade. Hon drog! Ser fram emot att få köra mer med henne i sommar.

dogbike

Continue reading

Jagas pappa

Jagas far är ingen mindre än Larcchan vom Vorstweg. Larcchan ägs av Marjo Hagoort i Holland. Larcchan är välmeriterad på både jaktprov och exteriört i både Tyskland och Holland.
VJP 70p
HZP 167p
B-HZP 179p
VGP 1 ÜF 317p
IMP-A
spl, HN, LN, S

HD A
55 cm

Mer info om Larcchan finns Marjos hemsida :
http://working-smallmunsterlander.webklik.nl/page/larcchan-vom-forstweg
Foto: Marjo Hagoort

Larcchan

 

Så kom snön till Gantarås

Så kom äntligen snön till lycka både för två och fyrbenta.
Lilla Jaga som aldrig sett snö ville aldrig sluta springa som en galning i snön.
Hon har tillbringat hela dan med att hålla barnen sällskap i pulkabacken till barnens lycka. En liten go hund som står högt i kurs.

Jaga

Fuglevangs Q-Jaga

Huntingbrownes önskar God Jul!

Årets julkort blev tillslut taget det med…Endast 27 bilder och inget världskrig:-)
Majoriteten av bilderna stod lilla Jaga för som tog för givet att alla satt sig för hennes skull. 25 kort senare var ordningen återställd och alla kom med.

Till alla er från oss önskar vi en fröjdefull och God Jul!
Speciella personer fattas oss i år.
Vi tänker på dem med alla tända ljus ljus och minns.
god jul från Wängviks