Huntingbrownes J-kull

Höftledsröntgen, viltspårchampion, jaktprovsmeriterad….

Det var länge sen vi uppdaterade sidan med information om Vinnas första valpkull som tyska hanen Isko vom Brockhauser Esch är far till.
Kullen blir två år i maj och det är en riktigt trevlig kull med härlig mentalitet, stor arbetsglädje, jaktlust och lätta att arbeta med. Rapporterna från valpköparna är positiva.

J-Ivar och Jingla är höftledsröntgade och båda fick A.
Inom kort kommer även Jacco och Jara röntgas.

Ivar blev viltspårchampion

Huntingbrownes fick i höstas sin första champion då J-Ivar blev viltspårchampion blott 1,5 år gammal. Stort grattis till ägarna Mats och Kia!
Ivar kommer främst att användas på klövvilt på jakten samt eftersök och har under hösten fått sina första viltkontakter i skogen.

Ivar

Huntingbrownes J-Ivar Foto: Kia Apell

Även Jacco och Jara gick viltspårprov och godkändes i anlagsklass då vi samlade “valparna” för ett gemensamt viltspårprov hos Tomas Olsson utanför Alingsås. Tyvärr kunde inte Jingla med matte delta men vi hoppas på en ny träff i år.
Vår lilla danska tik Fuglevangs Jaga är ju jämngammal med kullen och blev även hon godkänd i anlagsklass samt fick ett förstapris i öppenklass:-)

 

Jara blev Jaktprovsmeriterad

Huntingbrownes Jara

Huntingbrownes Jara – 1,5 år Foto: Johan Lindmark

Både Jingla och Jara startade på jaktprov under hösten, bland annat Riksprovet som 2015 arrangerades på Gotland. Tyvärr inte till pris då men Jara gick senare under hösten till ett 2:a pris på fältprov. Stort grattis till husse Johan!
Johan kommer mestadels jaga fågel över Jara och under hösten som gick så fälldes det flertalet skogsfågel för henne inklusive tjädertupp.

Vi ser fram emot att följa kullen framöver.