Jakt & jaktprov

Första oktober har passerat och med den är hundarnas tid här. Nu får dom äntligen jaga!
Vi hann jaga lite mer skogsfågel innan sista september men lövfällningen var i full gång och fåglarna var nu jätteskygga och gick inte längre att komma åt. Nära skjuter ingen hare…

Jager Browne.jpg-for-web-normal

Saknad. Jägermeister…

Sådana här dagar som det magiska datumet första oktober är tomheten efter Jäger extra stor, vår expert på rådjur i täta planteringar. Man ler lite för sig själv när vi är ute och kan nästan se framför sig hur det bara rasslade till i såtarna där Jäger for fram på jakten.
Det är tomt tomt efter en väldigt stor personlighet.

 

 

 

Vinna har haltat omkring här hemma efter vår Gotlandsresa. Vi insåg tillslut att hon hade mängder med taggar som gått in och satt sig rejält i ena foten från de vassa törnbuskarna vi gick igenom på Gotland. Det tog tid att läka men nu så.

Jag hade anmält henne till Västsvenska vorstehklubbens ordinarie prov i helgen som var och den slutade med 2 x 2 andrapris i elitklass och Vinna är därmed jaktprovsmeriterad i elitklassen. Det föll på söket men väldigt fina fågeltsituationer hade hon. Det var inte helt lätta fåglar precis som det ska vara och jag är jättenöjd över hennes arbete.

ond fot

För andra året i rad följde jag med ner till Skåne och Sten Christofferssons marker. En jakt/ träning som Anders Landin anordnat. En ynnest att gå på så fina marker där de arbetat aktivt för viltet under nästan 30 år.
Tyvärr kunde jag och Vinna endast vara med en dag så vi körde nästan 80 mil denna dag totalt för att jaga ett antal timmar. Men det var det helt klart värt!
Nyttigt för Vinna.

skånejakt

En go dag i skåne!