Älgjakt 2013

Så var älgjakten här och vilket väder vi fick på årets första älgjaktsdagar!
Kalla morgnar och strålande sol i dagarna två.

morgondimma

En magisk morgon

Vinna fick vara med på älgjakten fullt ut för första gången i år och hon har kämpat.
Vårt lag här hemma har inte tillgång till egen älghund så våra hundar fick även i år vara med i drevet. Och visst är det effektivt. Inte en meter i planteringarna och de täta såtarna var oavsökta. Båda hundarnas gps slutade på 2,5 mil båda dagarna och vi har ingen slät terräng här i skogen…

 
En kviga fälldes första dagen men sen grinade oturen oss i ansiktet. Vi sparar tjurar med 4-8 taggar och fel djur kom åter och åter ut framför skyttarna. Nytt för i år var dessutom regeln att alla taggar på tjurarna skulle räknas. Det räckte inte med att räkna de på skjutsidan som tidigare. En regel som helt klart försvårat det  en hel del.

alg

Älgjaktens första dag

Att det finns mycket skogsfågel visste vi efter årets fågeljakt. men att det fanns så mycket hade jag aldrig trott. Jag hittade hundarna ståendes för tjäder och orre otaliga gånger, charmen med allroundhundar:-) Att avsluta så goa dagar i vår bastu, det är livskvalite´det!

jackson

En makalös viltfinnare…

Vi har även varit ute en del och letat fasaner här hemma och trots att han snart är 11 år fyllda så levererar Jackson oss magiska ögonblick. Han är en makalös viltfinnare och hans dotter Vinna verkar ha ärvt denna egnskap.

Nedan ett klickbart bildgalleri…

2 thoughts on “Älgjakt 2013

  1. Låter härligt att ni har goda dagar och finner massor med vilt blir glad att höra att ni finner tjäder och orre så pass långt ner i landet superkul !!

  2. Ja mycket gott om skogsfågel har vi. Är nog ett av de bästa åren på många år.

Comments are closed.