Cirkeln är sluten

 I Jacksons allra sista kull så blev den danska tiken Hedeskovs Mettevon mor till en fin kull valpar. Mettevon är oerhört trevlig och dessutom välmeriterad.
Dessa valpar åkte i veckan som var till sina nya hem i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. En av tikvalparna stannar såklart hos Tine Broen och jag ser fram emot att få följa lilla Bekki som nu bor med sin mor och morfar.

12.12 (21)

Tre Höjens Bekki med ägare Tine Broen, mor Mettevon och morfar Sander
Foto: kennel Tre Höjen

En tik och en hane, Briska och Bolle hamnar i Tyskland. Tiken får ett för oss väldigt speciellt hem, nämligen hos Wolfgang och Herma Beusse. Wolfgang är uppfödare till Jacksons far Biggs vom Rugen End som levde i Sverige hos sin ägare Jan-Olof & Birgitta Hahn fram tills han fick somna in tidigare i år.
I samma kull fanns även Birka vom Rugen End som importerades av dåvarande Rogstabergets kennel, Inga-maj & Eskil Andersson. Birka flyttade senare till Malin Nyström och är en av kennelns tikar som bidragit till kennelnamnet Bicado.

B kuld 8 uger (98)

På väg till Tyskland..Tre Höjens Briska med ägare Wolfgang och Herma Beusse
Foto: Tine Broen

Jag har haft förmånen att lära känna Wolfgang och Herma på senare år via vänner här i Sverige som känt dem under många många år. En kontakt jag är mycket tacksam och glad för. Nu har jag ännu större orsak till att hålla kontakten:-)

Wolfgang och Hermas klm tik Rogstabergets Birka fick under sensommaren somna in av ålder och deras letande efter en kleiner tog fart. De ville gärna ha tillbaka lite av de linjer de haft plus att Jackson lyckats göra sig omtyckt i familjen :-) Så denna kombination blev det.
Är väldigt glad för detta och önskar er all lycka med denna lilla valp som jag ser fram emot att följa. Ägaren till Briskas helbror Bolle återfinns i samma jaktlag som Wolfgang så de kullsyskonen följs åt. I nästan varje kull så har Jackson även då tiken varit mörkskimmel lämnat någon brunvit valp eller med vita tecken i ansiktet. Ett arv han mest troligtvis har från sin fars sida och hans kullsyskon. Med lilla Briska kommer åtminstone lite av Vom Rugen Ends utseende tillbaka till Tyskland :-) Nu ser jag fram emot att följa den jaktliga utvecklingen. Nu finns det en liten kleiner i huset hos Wolfgang och Herma igen. Cirkeln är sluten…